Novi Sad
27.03.2013.
06:56 > 07:02
Direktori osnovnih škola koji su prošlog petka, uoči utakmice Hrvatska - Srbija, pustili decu da odu sa časova kako bi mogla da gledaju utakmicu, najverovatnije će biti sankcionisani.  
  • @B.M.

    31.03.2013 18:03
    Samo elementarne konstatacije
    Da li ste sami birali svoj poziv iz potrebe da budete profesor ili ste ga izabrali jer niste imali mogućnost za nešto drugo? Sigurno znate da je u našoj zemlji samo 10-15% visokoobrazovnaih a ostali imaju niži nivo obrazovanja. U Japanu, na primer, imaju gotovo obrnutu situaciju. Ne razumem zašto ste toliko ogorčeni na kapacitet za učenje i lepo ponašanje mladih koji pohadjaju Saobraćajnu školu. To bi bilo isto kao kada bi lekar opšte medicine bio ljut što mu u ordinaciju većinom ulaze prosečni a ne neki nadprosečno obrazovani ljudi. To je prosto tako bili vi ljuti na tu činjenicu ili ne. Nama su potrebni prosvetni radnici koji će uprkos tome voleti da uče decu i mlade, bez obzira na njihove opšte kulturne karakteristike i intelektualna dostignuća. Jedino na taj način će mladi izlaziti iz škole sa voljom da kad-tad nastave da se obrazuju. Vaše osnovno stanje i emocija u vezi sa poslom kojim se bavite jeste rezignacija. Smatrate da je za buđenje entuzijazma potrebno da neko drugi (država, roditelji i mladi) ispune uslove pre nego vi. Svako od njih misli to isto. I šta sad? Biti učitelj ili profesor je Vaš životni POZIV ili pečalba. Vi odlučite.
  • B.M.

    28.03.2013 16:13
    e sto bih volela
    da svi ovi pljuvaci prosvetnih radnika samo nedelju dana rade u na pr. srednjoj Saobracajnoj skoli...da vide kakav je to hleb
    da vide kakvi su danasnji djaci....da vide kako djaci i njihovi roditelji insistiraju samo na pravima...a obaveze i odgovornosti ko ih sisa....nemate vi pojma sta je skola i kako je biti prosvetni radnik danas
    djak ima veca prava od svih prosvetnih radnika zajedno...treba da vas je sramota sta sve pisete i pricate
  • Ljiljana

    28.03.2013 12:50
    @Smrc
    radila ja i u privatnoj skoli, gde direktor ili bolje ipak da ga nazovem sef zahteva da dodjes i subotom a pritom da dajes dopunsku nedeljom ceo dan. Toliko o slobodnim danima, a izvestaj treba da pises za svako dete i saljes roditeljima na adresu, a roditelji da su zabrinuti kako njihova deca napreduju valjda bi dosli do skole da cuju. Pritom nisam ja radila samo u skoli, radila sam ja i na njivi kao sezonski radnik i mnoge druge poslove i vrlo dobro znam sta je RAD. Ja samo hocu da kazem da nije sve bajno sjajno i krasno u prosvetarskom poslu kao sto svi misle. A danas treba da se bojis da nekom das slabu ocenu jer ce te tuci ili djak ili roditelj. Bitno da svi znaju svoja prava a kad deci pocnes da citas njihove obaveze kao ucenika onda se bune. I mi prosvetari imamo svoja prava. Ja prva kazem da se radujem raspustu vise od dece, jer ja njih imam preko 200 a oni imaju u vrh glave nas 15. Ali to sto se ja radujem raspustu ne znaci da ja obavljam svoj posao sa manje odgovornosti
  • šmrc

    28.03.2013 11:44
    @Ljiljana
    Sad ću da plačem, toliko me je dirnula tužna sudbina prosvetara (i ostalih koji rade državni posao):)
    Bolje je raditi kod nekog privatnika, bilo koji posao, makar i po 10-12 sati dnevno, bez slobodnih dana za praznike, godišnjeg odmora, osiguranja, itd. i bez prava da se bunim ili štrajkujem!
  • PericA

    28.03.2013 06:44
    Najvaznija stvar
    Tacno je da je fudbal najvaznija sporedna stvar na svetu i tako se treba i odnositi prema fudbalu .
    Nazalost kod nas je i skolovanje postalo najvaznija sporedna stvar.
  • Sima

    28.03.2013 06:43
    direktori, direktori
    Crkva i Fudbal su razdvojeni od obrazovanja, zato se i zove Republika Srbija. Sutra ce ti isti djaci da beze sa casova zato sto je pomracenje meseca, prekosutra zato sto je utorak a nakosutra bez nekog posebnog razloga. Deca se uce odgovornosti za svoje ponasanje jer snosis odgovornost srazmerno svojim godinama, zivot ti nece sve tolerisati. Umesto par klinaca ovog puta ce odgovornost pasti na direktore skola koji ce umesto tinejdzera da plate celu stetu. U lancu obrazovanja tinejdzeri treba da uce od direktora skola a ne obrnuto. Kraj lekcije, pamet u glavu u buduce.
  • Ljiljana

    28.03.2013 05:22
    @ĆaneNS
    ne uzivaju prosvetni radnici kao sto vi mislite. Ko od vas NOSI svoj posao kuci. NIKO!!! Pisanje priprema,planova, ocenjivanje kontrolnih zadataka itd. Sve to oduzima punooooo vremena koje biste radje proveli sa svojom porodicom. X puta sam ocenivala kontrolne do 3 ujutru i svaki pregledala vise puta da mi se ne bi potkrala nijedna greska i da nijedan djak ne bi bio ostecen. Stvarno vredjate ljude koji se brinu o vasoj deci vise nego vi sami. Vi ne mozete da izadjete na kraj sa vasih dvoje a saljete nastavnike i profesore na ekskurziju da budu nadlezni za 40 djaka i vise nekad. Nervira me sto svi misle da je sjajno biti profesor a niko od vas ne razmislja koliko to stvarno vremena zahteva. Popunjavanje dnevnika, sredjivanje zapisnika. PA na kraju skolske godine bi svako od vas seo i poceo da place jer pisanje svedocanstava posebnim mastilom i penkalom koje curi je kao mission impossible. Ne sme da bude nijedna greska, nijedna mrlja, a onda sve to isto pisati i jos jednu knjigu da bi skoli ostali svi ti podaci. Moja mama je oduvek htela da ja budem profesor, kao jako lepo zanimanje, imas vikend, letnji i zimski raspust. SUTRA MALO. Ne radi se samo u julu (i to ne ceo jul) i par dana oko nove godine. A ako hocu da odem na godisnji uvek moram da odem u cik sezone kad je sve najskuplje. Zato molim vas ne prozivajte prosvetne radnike. Direktori su za ovo krivi
  • press

    27.03.2013 22:29
    da li je bio
    kaznjen predsednik skupstine srbije,kada je zbog sportskog dogadjaja takodje prekinuo zasedanje ?
    ne secam se !!!
  • Roditelj

    27.03.2013 22:28
    odgovor na vredjanje doticnog Ns
    Najpre kritika za one koji su objavili komentar pun mrznje prema Srbima i Srbiji!! !!!!!!!Zasto ste dozvolili da bilo ko pljuje po nasoj drzavi?Kome se ne svidja da zivi u Srbiji , srecan mu put!Dakle, doticni Ns , ko ti daje pravo da sa toliko mrznje pljujes po Srbiji?Pa, naravno da svaki Srbin voli svoju drzavu, i svoj narod! Zar ne sme da voli srpsko u svojoj kuci? Dosta je cutanja i klanjanja ! Dokle? Kome ? Ako ti se ne svidja tu , gde jesi, idi tamo gde mislis da ce ti biti bolje! Sram te bilo!Ti nisi nacionalista?Mi jesmo, ali nismo sovinisti, Srbi vole i postuju sve nacije, za razliku od tebe!Zato sto smo takvi, svi nas i gaze! Stidi se!!!!!!!!
  • mala

    27.03.2013 21:45
    za profu
    Profo, spadaju čarape ili gaće, a u vaspitno obrazovni rad se ubraja...šta god da već misliš da se ubraja...
  • patriJot

    27.03.2013 19:18
    Tipično laloški
    Ima li i jedna stvar u vašim životima koje ne biste kažnjavali, pokazali ko je ko, kriv je neko drugi, drugi vam uzeli poslove, drugi vam kradu pare, smetaju vam svi pa čak i komšije, da ne biste protjerali druge koji ne misle kao vi, ... ? Iz dana u dan ista priča.
    Kad se ne radi za mnogo manje i važnije praznike, pa nek su klinci pušteni ranije iz škole. Bolje da gledaju i utakmicu nego ovakve forume.
  • profa

    27.03.2013 18:35
    vaspitno obrazovni rad
    Zadatak nastavnog kadra u skolama je da kako obrazovno tako i vaspitno deluju na ucenike a preko njih i na njihove roditelje i rodbinu. U Vaspitanje i obrazovanje spada i razvijanje ili prisilno nametanje ljubavi prema u ovom slucaju SRBIJI. Deca uce da stoje mirno dok se himna izvodi, znaju tekst i pevaju himnu i navijaju za Srbiju i Srpski Rod kako u himni stoji. Naravno da je normalno da tako ucena deca moraju da gledaju utakmicu i navijaju za Srbiju. Direkrori su mozda ukoliko su postojale tehnicke mogucnosti mogli i da organizuju gledanje utakmice i navijanje u ucionicama ili barem u salama za fizicko a kako bi se ispostovala demokraticnost drustva, za one koji navijaju za Srbiju ali ne vole sport i grubosti na terenu gledanje bi bilo na dobrovoljnoj osnovi pa ko hoce moze a ko nece ne mora, moze da ide kuci, da se igra il sta god drugo. Casovi uvek mogu da se nadoknade ako je to toliko vazno u skolicama gde se i onako sve deci 100 puta ponovi u toku skolovanja pa ako jednom ne cuju nece od toga biti nista gluplja jer ce umesto 100 puta cuti to isto 99 puta.
  • 27.03.2013 18:00
    SMENA
    Ma treba ih odmah smeniti i zdravo!
    Tako se to radi, bez ikakve priče i diskusije!
    I ranije su se igrale utakmice, pa se deca nisu puštala ranije iz škole!
    Samo uništavaju već uništeno obrazovanje u Srbiji!
  • cogito,ergo sum

    27.03.2013 17:38
    "Domovina se brani lepotom,i čašću,i znanjem..."
  • Ćane ns

    27.03.2013 17:23
    a za štrajk su na pvom mestu momentalno im skinuti
    ma prosvetari uživau ljudi slobodan svaki vikend a stalno se nesto bune skracuju casove kad god žele SRAMOTA.A mi crnci što radimo kod privatnika jedan jedini slobodan dan u nedelji
  • Andrija Šrek

    27.03.2013 16:32
    ??
    Prema mišljenju Aktiva direktora, utakmica je bila od "nacionalnog značaja"??? Šta je uopšte "nacionalni značaj"? Ako su takvi direktori škola, ne treba ništa da nas čudi.
  • pawlle

    27.03.2013 16:25
    bice kaznjeni zato sto su izgubili, ybog njihove gjuposti, neznanja neko mora biti kaznjen
  • dr.

    27.03.2013 15:56
    Da li bi bili kaznjeni i da smo pobedili Hrvatsku ?
  • Milana

    27.03.2013 15:30
    ;)
    Dvadeset pet po turu!
  • 27.03.2013 15:26
    liman 2
    Dobar izgovor zlata vredi a da smo magarci to stoji. cuj ovo ...a da smo pobedili Hrvate , a u kom to filmu mi ovakvi mozemo da pobedimo pa i Skoti su nas pobedili u onom sto se zove FER PLEJ...
  • S.

    27.03.2013 14:52
    Ja sam jedan od onih koji su rekli nesto (i) protiv nastavnika. Izvinjavam se svima onima koji ne spadaju u one na koje se to odnosi.
    Naravno da nisam mislio na sve, ali se izvinjavam sto je tako delovalo.
  • Goran

    27.03.2013 13:07
    Bio sam los djak, i uvek sam na strani lencarenja i vecitih lezilebovica. Sa strane djaka ovo je 'ludilo, penal, superiska'. Sa strane roditelja, i javnosti ovo je 'skandal,uzas,haos'.

    Vise nisam klinac ali na neki uvrnut nacin mogu da shvatim cinjenicu da bi mnoga deca pobegla sa casova. PA STA?!?!?! Pa ako si baja pa te toliko zanima fudbal, dobij jedan neopravdan cas. Uopste ne vidim problem i uopste ne vidim zbog cega bi casovi zbog glupe utakmice bili skraceni? Hoce se skratiti i ako krene neka serija o barbikama koje bi devojcice gledale? :) Ako cemo po 'demokratski' ovo je diskriminacija devojcica... :) Sta njih bole uvo za fudbal.

    Elem, za svaku sledecu utakmicu casovi ne bi trebali da budu skraceni, nego frajeri kojima se to toliko gleda neka od mogucih 30 neopravdanih poklone jedan za svoj 'patriotizam'... :)))
  • 27.03.2013 13:07
    Da smo pobedili...
    Bili bi nagradjeni :)

    e, oladite malo secam se osamdesetih kad je cibona rasturala po evropi. jes da sam onda bio u cro ali smo svi bezali sa casova i onda su krenuli da ukidaju casove i da nas pustaju.

    siguran sam da je tako bilo i ovde samo ste zaboravili.

    ajmo da se podsetite malo: zvezda je igrala sa olimpikom 29.05.1991. godine u bariju, bila je SREDA - radni dan.

    i !?!?!?!

  • Roditelj

    27.03.2013 12:54
    Strasno, strasno.....
    NO,NO, PROFESORI I DIREKTORI! ODAKLE VAM PRAVO DA MISLITE SVOJOM GLAVOM?DECA BI ZA TA DVA CASA NAUCILA PUNO, A VI IM USKRACUJETE ZNANJE!STRASNO, STRASNO!
  • 27.03.2013 12:53
    Neka su ih pustili, to su osnovci, deset minuta su im skratili casove, al' je to problem...Vi od drveća ne vidite šumu! Pobrkali ste lončiće. Treba da sankcionisu one koji su napravili nastavni program i plan, a pokazalo se da su nam deca među najneobrazovanijima u evropi. Ministar prosvete je letovao u „Gloria Serenity Resort“, jednom od najluksuznijih hotela u turskoj regiji Belek, u kojem cene porodičnih aranžmana iznose i do 20.000 evra za 10 dana!To vam nije smetalo?
  • Djoka

    27.03.2013 12:49
    komentatorima
    Svi ste vi BLENTAVI !
    Nemate pametnija posla, nego tudju brigu brinuti!
  • maja

    27.03.2013 12:41
    naravno
    kazniti, nego šta!
  • Prosvetni radnik

    27.03.2013 12:24
    nije isto što i direktor škole
    Vređa me kada u ovim komentarima pročitam "prosvetni radnici" su...
    jer prosvetni radnik ili ti običan nastavnik nije isto što i direktor škole i ne mislimo svi isto (kao "naši direktori"), ali ko nas šta uopšte pita i imamo li pravo glasa... Raspitajte se malo kako su prošli oni koji su se pobunili ili oni koji su odlučili da održe/ne skrate čas.
  • novosadjan

    27.03.2013 12:11
    ali za primer a ne formalno da se vidi da neko nesto radi
  • Roditelj

    27.03.2013 12:06
    prosvetni radnici = ?
    Kao roditelj osudjujem ovaj potez "prosvetnih radnika" i podrzavam da se povodom ovakvih nebulosticnih poteza izvrsi istraga i odgovorni primereno sankcionisu. Obrazovanje je obrazovanje a gledanje utakmice je licna stvar svakog profesora/nastavnika. Da smo bar Brazil i da smo igrali utakmicu za prvaka sveta pa da kaze covek ajde de, jednom se moze ali da se deca uce kako se gube vazne utakmice u zivotu!?! Jos samo da ih oslobadjate obaveza kad neka narodjakusa napravi svirku?!? More kad vam dodjem sa motikom u skolu i krenem da propitujem gradivo!!!
  • Đura

    27.03.2013 12:01
    Kazne
    Treba ih kazniti.Glavnom akteru otkaz a ostalim učesnicima odbiti od plate po trideset posto.Inače nismo država nego cirkus.
  • 27.03.2013 11:52
    nada je kurva
    Truju decu, nadali se pobedi kad ono trttt.Nada je kurva ha ha ha ha ha
  • ns

    27.03.2013 11:51
    ozkaze im podeliti mater im nacionalističku pa ne navijaju sva deca i sve porodice za srbiju što ne puste mađare kad igra mađarska ili rusine kad igra ukrajina ili slovake, stoka od državnog menadžmenta kao da se igramo države i života a ne da je sve zastvarno ukinite njuz.net dovoljno su nam redovni naslovi i vesti, čuj da puste decu iz škole zbog bilo kakve utakmice pa nije utakmica Tito mamu mu jbm!!!!!!!
  • 27.03.2013 11:50
    "Pod rizikom da me proglasite za nacionalistu malo je indikativno da sekretar Andor Deli najavljuje kazne...
    Na njegovom mestu ja to ne bih radio, s obzirom ko kaznjava i zbog cega.
    Uostalom SVM je desnicarska i (umereno)nacionalisticka partija koja se naslanja na u Madjarskoj vladajuci FIDES.
    Think about it."

    Auh bokte, pa opet neka zavera protiv Srba?
    Kako ste samo smesni. Hoce li Vucic da ga hapsi zato sto podriva
    srpsku omladinu, a on Madar, i njihov velelepni sistem zaglupljivanja?
    Ipak, ovo je bila utakmica od nacionalnog znacaja. Sada nem je nacija upropastena.
    Nacisto. :)
  • Srdjan

    27.03.2013 11:49
    lep odgovor
    "dosta djaka bi verovatno i otislo iz skole zbog utakmice

    na taj nacin se pokazao i odnos prema drzavi...i treba kod dece razvijati osecaj pripadnosti i lojalnosti pa makar i kroz navijanje za nasu reprezentaciju u fubbalu
    bravo zaaa direktore"

    Pa dobro, ali neka dobiju neopravdane casove.
    Jadna li je ta drzava kojoj deca "bezanjem" sa casova ukazuju postovanje, jadna li je ta zemlja u kojoj je fudbal vaziniji od znanja i druzenja. Kakav osecaj pripadnosti, kakva lojalnost, KOME I ZASTO? Sta je to Srbija dala mojoj deci da ih ja pustam da postanu glupi i zatucani moroni? Moja deca znaju da pisu bolje od vas lojalnih, koji nemate pojma gde se stavlja tacka, gde zarez a za veliko slovo da ne pricam. Nepismeni stvore, ostani lojalan.


    ne bih se mogao vise sloziti
  • Vlady

    27.03.2013 11:47
    Otkaz
    Naravno da im treba podeliti otkaze jer je u pitanju fudbal koji je leglo kriminala i nasilja i teško da ima bilo kakvu obrazovnu vrednost.Kada sam bio klinac mi smo tada slušali preko tranzistora utakmice iskjučivo na velikom odmoru, sve ostalo nije dolazilo u obzir.Oni koji su se školovali na utakmicama i ulici odavno nisu među živima.
  • 27.03.2013 11:44
    @Pop
    "Kako sam clan jednog Skolskog odbora, usprotivicu se svakoj eventualnoj kazni. Ko je ikad imao 12-13 godina zna o cemu govorim. Iako sam bio najbolji djak u generaciji, nisam se ustrucavao da zbrisem cas ranije 1991. kad je Zvezda igrala finale KES-a.
    Uradili su pravu stvar..."

    Pa naravno da hoces, zar je to cudno.
    To sto si ti bio pametan ne znaci da nisi radio pogresne stvari.
  • 27.03.2013 11:39
    "A da smo dobili hRvate verovatno bi ih nagradili....."

    Po ovoj logici mi bi dobili Hrvate da smo imali vise dece-navijaca.
    Sreco, navijanje nema veze sa ishodom utakmice. Stvarno mi je smesno oov sto citam, kakav potpuni idiotluk.
  • 27.03.2013 11:37
    @branka
    "dosta djaka bi verovatno i otislo iz skole zbog utakmice

    na taj nacin se pokazao i odnos prema drzavi...i treba kod dece razvijati osecaj pripadnosti i lojalnosti pa makar i kroz navijanje za nasu reprezentaciju u fubbalu
    bravo zaaa direktore"

    Pa dobro, ali neka dobiju neopravdane casove.
    Jadna li je ta drzava kojoj deca "bezanjem" sa casova ukazuju postovanje, jadna li je ta zemlja u kojoj je fudbal vaziniji od znanja i druzenja. Kakav osecaj pripadnosti, kakva lojalnost, KOME I ZASTO? Sta je to Srbija dala mojoj deci da ih ja pustam da postanu glupi i zatucani moroni? Moja deca znaju da pisu bolje od vas lojalnih, koji nemate pojma gde se stavlja tacka, gde zarez a za veliko slovo da ne pricam. Nepismeni stvore, ostani lojalan.
  • mira

    27.03.2013 11:17
    naravno
    da treba da ih kazne. Koliko malo radnih sati imaju tokom godine, a stalno kukaju na plate... skraćuju časove kad god hoće itd. itd...
  • msp

    27.03.2013 10:58
    *
    Ma ništa od toga se neće dogoditi,pa zar svi ti direktori nisu postavljeni iz trenutno vodeće stranke,i eto vam zaštite oni se bar mislim uopšte neštrecaju zbog ove najave.
  • voša

    27.03.2013 10:54
    A šta kažete na to što se u određenoj osnovnoj školi u Novom Sadu održala promocija navijačkog kluba "Vojvodina"? Deljeni su besplatni primerci navijačkog časopisa u kome je poster navijača, a među njima nastavnik fizike iz te škole. Predstavnici navijačkog kluba podelili su i majice sa Vošinim natpisom, nalepnice i sl. Svrha promcije je, naravno, bilo propagiranje fer navijanja. Samo još da su doveli i predsednika kluba...
  • 27.03.2013 10:42
    Da smo pobedili u Zagrebu "utrkivali" bi se ko je dao veću podršku..., a ovako je postalo popularno "pljunuti" na reprezentaciju Srbije i na sve što ima veze sa njom...
  • Pop

    27.03.2013 10:35
    Pod rizikom da me proglasite za nacionalistu malo je indikativno da sekretar Andor Deli najavljuje kazne...
    Na njegovom mestu ja to ne bih radio, s obzirom ko kaznjava i zbog cega.
    Uostalom SVM je desnicarska i (umereno)nacionalisticka partija koja se naslanja na u Madjarskoj vladajuci FIDES.
    Think about it.
  • Mama osnovca

    27.03.2013 10:33
    Naravno da treba da se kazne direktori zbog takve gluposti. Neverovatna stavar, pa valjda su škole vaspitno-obrazovne institucie. kuda ide ovo društvo ako je utakmica važnija od škole.
    Da li treba deci dati pare za drogu da nebi krali? Šta su nam ovim činom poručili direktori?
  • Branka

    27.03.2013 10:32
    neka su skratili casove
    dosta djaka bi verovatno i otislo iz skole zbog utakmice

    na taj nacin se pokazao i odnos prema drzavi...i treba kod dece razvijati osecaj pripadnosti i lojalnosti pa makar i kroz navijanje za nasu reprezentaciju u fubbalu
    bravo zaaa direktore
  • Pop

    27.03.2013 10:28
    Kako sam clan jednog Skolskog odbora, usprotivicu se svakoj eventualnoj kazni. Ko je ikad imao 12-13 godina zna o cemu govorim. Iako sam bio najbolji djak u generaciji, nisam se ustrucavao da zbrisem cas ranije 1991. kad je Zvezda igrala finale KES-a.
    Uradili su pravu stvar...
  • tepih

    27.03.2013 10:19
    pravda
    Pravda za direktore!
  • Dragana

    27.03.2013 10:09
    direktori
    to je zato što su skoro svi direktori u školama profesori fizičkog vaspitanja
  • 27.03.2013 09:59
    Ma nece od kazni biti nista

    Ova vlast je cisto sr..e od vlasti,
    kako da kazni ili uhapsi nekoga...
    prvo bi trebala sebe samu da kazni ili uhapsi, pa tek onda svoje rodjke itd
    a to se nece nikada dogoditio

    drze se svi kao svodovi

    tu samo jedan jak zemljotres moze da im pomrsi lopovske i mafijaske konce
  • 27.03.2013 09:55
    Da li će da budu sankcionisani zato što su ih pustili, ili zato što nisu pitali ministarstva?
  • ...

    27.03.2013 09:43
    ...
    ...i ovako se zabranjuje da se "mešamo u rad nastavnog osoblja" kad kažemo da bi deca mogla malo i da uče dok idu u školu.pobogu, pa zar nisu tamo zbog toga???
    a sad i vb i farma i ...kojekakve "edukativne" emisije...pa, skraćivaće im časove svaki drugi dan, samo da im date vremena da uđu u fazon.
  • Јо

    27.03.2013 09:35
    pre svega
    Pre bilo kakvog pljuvanja zapitajte se kakva je razlika između te dece i njihovih roditelja tj.nas starijih.80% tih koji pljuju vise po haustorima sa cigaretom i šoljicom kafe pola radnog dana,sredjuju svoje privatne posliće u radno vreme,overavaju zdravstvene knjižice,idu na pijacu,sede po kafićima.Da ne nabrajam praznike i svece kad u 11h prepodne ne možeš nači nikog na radnom mestu.Prvi maj pada u sredu.Setite se tih prosvetara i dece kad u utorak 30.04.u 10 budete po pojacama,mesarama jer valja spremiti krkanu na vreme.Jel treba i vama skidati sa plate ili je vama oprošteno
  • Vojvođanka

    27.03.2013 09:33
    problem
    Nikada mi neće biti jasno zbog čega se u našoj zemlji toliki značaj pridaje fudbalu, posebno ako se ima u vidu da decenijama nisu ništa postigli (ne mislim na Zvezdu i klubski fudbal). Ako su direktori već želeli da podrže reprezentaciju i da neguju sportski duh kod mladih, trebali su da organizuju zajedničko gledanje fudbala - učenici, profesori/nastavnici, direktori, pa da odrasli uče mlade kako se navija, šta je to tolerancija, kako se ponaša i kada se pobeđuje i kada se gubi. Možda bi takvim radom sa decom imali manje destruktivnih navijačkih grupa.
  • Nastavnik

    27.03.2013 09:07
    Nisu svi krivi
    Svi vi koji krivite profesore: "Profesori su saznali taj dan da su skraceni casovi i nisu odobrili".
  • Vandrokaš

    27.03.2013 09:04
    Ponovci
    Direktori koji su pustili učenike sa nastave su, očigledno je, i sami bežali sa časova.
  • Toma

    27.03.2013 08:57
    to milicijo moja!!
    Tuci po plati, pola plate ode, plus nadoknada nastave Subotom.
  • Šta si rek'o?

    27.03.2013 08:52
    Čije želje?
    Direktori i profesori su osluškivali SVOJE želje. Učenici bi pobegli s nastave ako im je fudbal preči od škole, ali nastavnici bi trebali da...
    Ma kome ja govorim? Nastavnicima? Gomili zaposlenih preko veze, partije i mita. Njima je preči lanjski sneg na Tibetu nego obrazovanje, a posebno vaspitanje dece koja su im poverena.
    Uskoro će Srbija bankrotirati, državni službenici će ostati bez plata, pa će opet kao '93 ići na ručak pred kontejner. Ne, nije mi ih žao!
    Ko neće da promeni uzroke svojih poraza, zaslužio je da mu se ponovo i ponovo dešavaju...
  • sale es

    27.03.2013 08:51
    jel
    jel to zato sto smo izgubili?
  • Marko

    27.03.2013 08:31
    Ozbiljna i primerena reakcija Sekretarijata! Nadam se da se nece zadrzati samo na recima.
  • Snaša VV

    27.03.2013 08:30
    Vojvodina Bojвођанима
    Eto tako izgleda "upodobljeni" Novi Sad.
    Trebali su juče svi direktori sa starijom decom da izvedu čas fizičkog vaspitanja čišćenjem snega sa trave na "Karadjordju" . Time bi pokazali ljubav prema reprezentativnom fudbalu a ne širenje nacionalizma dozvolom da deca odsustvuju sa nastave.
  • Novosadjanin

    27.03.2013 08:22
    ....
    A da smo dobili hRvate verovatno bi ih nagradili.....
  • Rob

    27.03.2013 08:21
    ...
    Ne bi bili kaznjeni da je Srbija pobedila :-)
  • S.

    27.03.2013 08:18
    "Deca ionako planirala da beze sa casova". Mozes misliti. Sta ce biti sutra, kad budu planirali da ne dolaze u skolu uopste? Ukinucete skolu?
    Drugo, netacno je da bi bili krivi ako deca pobegnu sa casa pa im se nesto desi. Bili bi ako ih ne upisu kao odsutne. Ako napisu taj i taj nije tu, vise nije odgovoran. Ali, pogodite sta. Ne moze nastavnih/profesor znati ko nije tu i upisati kad je i on sam otisao da gleda utakmicu.
    Skinuti direktorima platu za ovaj mesec pa da vidimo da li ce i drugi put da prave gluposti (a ako se neko i nadje, sledeci put mu je tri plate).
    To se naravno nece desiti, ipak je ovo drzava medjusobnog tapsanja po ramenu i uvlacenja, a pre sve ljigavo kukavicke vlasti koja nema muda da uradi jednu postenu stvar koja bi im oduzela 2-3 glasa.
  • Redar

    27.03.2013 08:15
    Kakva je to glupost, pustiti decu sa časova zbog utakmice! Šta je sledeći razlog za skraćenje časova, izbacivanje sa Farme?
    Prosveta! Ha!
  • mile

    27.03.2013 07:48
    Da smo slučajno pobedili onda bi bili nagrađeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna